16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBienala de Arhitectură de la Veneţia 2008

Bienala de Arhitectură de la Veneţia 2008

Sâmbătă, între orele 13:00 – 15:00, va avea loc la Pavilionul României vernisajul proiectului BOLT cu care ţara noastră participă, in perioada 14 septembrie – 23 noiembrie, la cea de-a 11-a Expoziţie Internaţionala de Arhitectură – Bienala de la Veneţia 2008.
Curatorul Bienalei de Arhitectura de la Veneţia din acest an, Aaron Betsky, a propus drept temă de expoziţie conceptul de "Out There: Architecture Beyond Building2 potrivit caruia arhitectura este un mod de reprezentare, gandire, modelare şi/sau creare a unor peisaje si spatii alternative la mediul construit de om.
Intitulata BOLT, instalaţia propusă de echipa câştigătoare a concursului pentru amenajarea Pavilionul României la Bienala de la Veneţia 2008, sugerează o puternică legătură conceptuală între arhitectura contemporană şi un "out there" regional. Instalaţia are o dublă dimensiune: o expoziţie perimetrală de macrofotografie de arhitectură şi un element central construit din obiecte – interpretări ale scaunului tripodic pe care îl fac rudarii din nordul Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS